Informatie groep 3/4

Groep 3/4 bestaat uit 24 kinderen. Op maandag tot en met woensdag staat juf Sabine voor de groep en op donderddag en vrijdag juf Susanne. Juf Lilian ondersteunt in onze groep regelmatig door individueel of in kleine groepjes extra begeleiding te bieden.

In groep 3 leren de kinderen lezen via de methode Actief leren lezen. Iedere ochtend beginnen we aan de instructietafel met het aanbieden van nieuwe letters en woorden. Daarnaast wordt er iedere dag gerekend (Rekenrijk) en geschreven (Pennenstreken). Later in het jaar komt er ook nog spelling en begrijpend lezen bij.

De kinderen van groep 4 starten iedere ochtend in hun eigen leesboek, dit mag samen met een ouder/oma/opa/etc. De kinderen van groep 4 werken tijdens rekenen, taal en spelling veel op een tablet met het programma Snappet. De kinderen krijgen in dit programma direct feedback en werken in hun werkpakketten op hun eigen niveau. Schrijven, het dagdictee en begrijpend lezen doen de kinderen nog gewoon in een schrift of werkblad.

Naast de hierboven genoemde vakken werken we sinds dit schooljaar met Leskracht. Middels onderzoekend leren werken de kinderen aan verschillende thema's waarin o.a. geschiedenis, aardrijkskunde en natuuronderwijs aan bod komt. Daarnaast hebben we nog de creatieve vakken, Engels (Groove me) en de kanjertraining (methode voor sociaal emotionele ontwikkeling).

We wisselen de werkvormen in de klas af. Naast zelfstandig, werken de kinderen ook veel samen en in hoeken. De hoeken wisselen gedurende het schooljaar.

Op maandag en donderdag gymmen de kinderen van 10.15 tot 11.00. De kinderen gymmen in gymkleding (broekje, shirtje of een gympakje) en moeten gymschoenen aan. Voor de meiden met lang haar is een elastiekje in het haar fijn.

Dinsdag en donderdag zijn onze fruitdagen. Op deze dagen nemen de kinderen als tussendoortje fruit of groente mee naar school. Op de andere dagen is een ander verantwoord tussendoortje ook toegestaan.