OBS De Vijzel | Hauwert 80 | 1691 EJ Hauwert

Informatie groep 3/4

Groep 3/4 bestaat uit 22 kinderen. Op maandag tot en met woensdag staat juf Anita voor de groep en op donderddag en vrijdag juf Angela. Juf Lilian en juf Anita ondersteunen in onze groep regelmatig door individueel of in kleine groepjes extra begeleiding te bieden. Op donderdag loopt Meester Rik en vrijdag juf Pascalle bij ons in de groep stage. 

In groep 3 leren de kinderen lezen via de methode Veilig leren lezen. Iedere ochtend beginnen we aan de instructietafel met een nieuw woord en nieuwe letter. 

In groep 4 zijn een aantal vakken nieuw, zoals Leeslink (begrijpend lezen), taal, automatiseren en woordenschat. Ook lezen de kinderen van groep 4 iedere ochtend in hun eigen leesboek, dit mag samen met een ouder/oma/opa/etc. De kinderen van groep 4 werken tijdens rekenen, taal en spelling veel op een tablet met het programma Snappet. De kinderen krijgen in dit programma direct feedback en werken in hun werkpakketten op hun eigen niveau. 

Naast de vakken (begrijpend) lezen, taal, rekenen en spelling die wij volgens een methode aanbieden, zijn er vakken die we op verschillende manieren aanbieden. Bijvoorbeeld creatief, muziek en natuur. Tijdens deze vakken maken we gebruik van allerlei verschillende bronnen. We werken ook met thema's waarin verschillende vakken in aan bod komen.

We wisselen de werkvormen in de klas af. Naast zelfstandig, werken we cooperatief, samen en in hoeken. De hoeken wisselen gedurende het schooljaar. 

Op maandag en donderdag gymmen de kinderen van kwart voor 2 tot half 3. De kinderen gymmen in gymkleding (broekje, shirtje of een gympakje voor de meisjes) en moeten gymschoenen aan. Voor de meiden met lang haar is een elastiekje in het haar fijn.

Dinsdag en donderdag zijn onze fruitdagen. Op deze dagen nemen de kinderen als tussendoortje fruit of groente mee naar school. Op de andere dagen is een ander verantwoord tussendoortje ook toegestaan. 

 

 

 

Downloads

downloaden

downloaden

downloaden

downloaden

Alle bekijken >>

Leerling aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden? Klik dan hier om uw kind aan te melden en wij nemen contact met u op.