De leerlingenraad

Juf Karen is voorzitter van de leerlingenraad. Ze zorgt dat de agenda wordt opgesteld en tijdig wordt verspreid. Leerkrachten bereiden de leerlingenraad voorafgaand aan een bijeenkomst in de klas voor met de kinderen, zodat de klassenvertegenwoordiger voldoende input heeft. Iedere leerling kan agendavoorstellen inbrengen. In overleg met de leerling wordt bepaald of het  item passend is voor in de leerlingenraad, daarnaast kan er input komen vanuit ouders (OR/MR) of het team. De leerlingenraad komt zes keer per schooljaar samen om te overleggen. Van iedere bijeenkomst wordt een verslag gemaakt door een leerling van groep 8. Deze notulen worden vervolgens verspreid aan alle groepen. Een kort verslag kunt u teruglezen in de Vijzelvaria.

Waarom hebben wij een leerlingenraad?

- de leerlingenraad is een miniparlement van de minisamenleving van de school

- de leerlingenraad is het oefenterrein in democratie van de school

- de leerlingenraad is een minivakbond die de belangen van de leerlingen behartigt